Szabadkán és Ferencvárosban is remekeltek birkózóink

2018.06.11. - A nyár beköszönését követően sem lazsálnak szakosztályunk birkózói. Június első teljes hétvégéjén kadet válogatottjaink a Vajdaságban jeleskedtek, míg gyermek és diák birkózópalántáink a fővárosban igyekeztek legjobbjukat nyújtani. U23-as szabadfogású válogatottjainknak ezúttal nem sikerült a pont szerző helyezés. A hétvége mérlege: 7 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem, valamint két csapatbajnoki cím!

Mint minden évben, így idén is részt vett a magyar kadet kötöttfogású válogatott Szabadkán, a Refik Memisevics Brale emlékversenyen, ami hosszú esztendők óta szerepel már az UWW versenynaptárában is. A viadalon a magyar csapat tagjai között két pesterzsébeti legény is magára ölthette a válogatott címeres mezt.

 

A szkopjei Európa-bajnokságon bronzérmet szerző 60 kilogrammos Tösmagi Attila ezúttal is remekül teljesített, szombaton mindegyik ellenfelét legyőzve a dobogó tetejére állhatott fel. Vasárnap újabb aranyérmet ünnepelhettünk, méghozzá a 65 kilogrammos Horváth Gyula személyében, aki szintén nem talált legyőzőre a rangos megmérettetés során.

 

Birkózóink tehát jó úton haladnak a felkészülésben, hamarosan következik a zágrábi kadet világbajnokság, ahol újfent bizonyíthatnak.

 

Szabadkai eredményeink:

60 kg: 1. Tösmagi Attila

65 kg: 1. Horváth Gyula

 

Eközben természetesen birkózópalántáink sem sütkéreztek a starndon. A Ferencvárosi TC Birkózó Szakosztálya által rendezett gyermek gála és diák csapatbajnokságon is jelen voltunk. A gyeremekeknél Zhytovoz Mária, Horváth Botond, Felkai Balázs, Antaly Sándor és Soltész Patrik is magabiztosan győzött súlycsoportjában, mindannyian aranyérmet szereztek, míg rajtuk kívül négyen éremmel térhettek haza az eseményről.

 

Az egyéni versenyeken kívül csapatban is szépen teljesített együttesünk. A diákoknál két mérkőzést is birkózott az ESMTK az FTC-vel és mindkét alkalommal pesterzsébeti győzelem született.


Gyermek eredményeink:

24 kg: 1. Zhytovoz Mária

24 kg: 2. Gerhauser Bendegúz

26 kg: 2. Bagoly Boldizsár

29 kg: 1. Horváth Botond Örs

32 kg: 1. Felkai Balázs Tamás

32 kg: 2. Zalányi Botond

38 kg: 1. Antaly Sándor

46 kg: 1. Soltész Patrik

46 kg: 3. Balogh Bence Gyula

 

Győzes diák csapataink tagjai: Bagoly Bálint, Barta Dominik, Felkai Bendegúz, Horváth Koppány, Jász Bálint, Kádár Bálint Zsombor, László Mózes, Kosovics Márton, Kovács Barnabás, Kovács Bence, Kovács Olviér, Nagy Gergely, Olasz Bende, Steiner Balázs, Szalai Márk, Zhytovoz Petro, Máltsik Zsombor.

 


Mint arról korábban beszámoltunk, múlt héten rendezték Törökországban a 2018. évi U23-as Európa-bajnokságot. A kötöttfogású sikereket követően szakosztályunk szabadfogásban is érdekelt volt. A 65 kilogrammos Asarin Roman szombaton egy vesztes mérkőzés után búcsúzott. Német ellenfele óriási csatában, az utolsó fél percben 5-5-re (nagyobb értékű akcióval) győzte le birkózónkat, ami a verseny végét jelentette Roman számára. A német végül ötödik lett.

Szombaton hasonló cipőben járt a 92 kilogrammos Tóth Bendegúz is, őt 1-0-s vezetésről 8-1 arányban győzte le örmény riválisa, akit a döntőbe jutásért megvertek, tehát Bende versenye idő előtt véget ért Isztambulban.

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL

Megjelent: 541 alkalommal