Egyéniben és csapatban is eredményesen zártuk a májust

2018.05.28. - A hónap utolsó hétvégéjén sem hoztak szégyent szakosztályunkra birkózópalántáink. Az egyéni versenyek mellett két területi csapatbajnokságot is megnyert csapatunk. A hétvége mérlege: 4 arany-, 1 ezüst- és 6 bronzérem!

A májusi hónap legrangosabb és legnépesebb versenyét rendezte meg a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület. Természetesen szakosztályunk is meghívást kapott a 2018. évi Kiskun Kupára, ami egyben az idősebb Besze László Emlékversenynek felelt meg.

 

Csapatunk egy híján egy tucat birkózóval vett részt a megmérettetésen. A mieink közül többen is nagyon szépen teljesítettek, ami az érmek számában is igazolódott. Együttesünkből Zhytovoz Mária fantasztikus volt, megnyerte a 26 kilogrammosok versenyét, akárcsak a 38 kilóban Antaly Sándor és az 56 kilóban Soltész Patrik. Az aranyak mellett további egy ezüst- és hat bronzérem is szüeltett Félegyházán.

 

Kiskunfélegyházi eredményeink:

24 kg: 3. Gehauser Bendegúz

26 kg: 1. Zhytovoz Mária

26 kg: 3. Bagoly Boldizsár

28 kg: 2. Sánta Levente

28 kg: 3. Horváth Botond

30 kg: 3. Zalányi Botond

38 kg: 1. Antaly Sándor

56 kg: 1. Soltész Patrik

56 kg: 3. Balogh Bence

38 kg: 3. Horváth Koppány

Kiesett: Bagoly Bálint (35 kg).

 

Ugyancsak ezen a napon Horvátországban is érdekelt volt szakosztályunk két hölgy versenyzője, László Nikolett és Kellner Laura. A tehetséges fiatalok Magyarország színeit is képviselték a horvát nemzetközi megmérettetésen, mely során Niki a diák 39 kilogrammosok között nem talált legyőzőre, tehát aranyérmet szerzett, míg a kadet 65 kilogrammosoknál Kellner Laura az ötödik helyezést szerezte meg.

 

 

Női eredményeink:

39 kg: 1. László Nikolett

65 kg: 5. Kellner Laura

 

Az egyéni versenyeken kívül szombaton rendezték meg a BVSC birkózócsarnokában a 2018. évi kötöttfogású Budapest csapatbajnokságokat. Szakosztályunk diák és serdülő korosztályban is komoly esélyekkel szállt harcba a területi győzelemért. Ez végül mindkét korosztályban sikerült, hiszen a diákoknál a Ferencvárost, a Csepelt, a Vasast és a Kertvárost, a serdülőknél pedig a Ferencvárost, a Kertvárost és a Vasast legyőzve vehették át az első helyezetteknek járó díjakat a versenyzők.

 

Birkózóink ezzel kvalifikálták magukat a június első hétvégéjén megrendezésre kerülő diák és serdülő kötöttfogású csapatbajnoki döntőre, melynek Miskolc adhat majd otthont.

 

Diák csapatunk tagjai: Kerecsanin Mátyás, Zátroch Márk, Farkas Zsombor, Jász Bálint, László Mózes, Olasz Bende, Kiss Levente, Kovács Barnabás, Szalai Márk, Szabó Borisz, Felkai Bendegúz, Kádár Zsombor, Vincze Benedek, Kertész Dominik, Kosovics Márton, Budai András, Fábián Barnabás, Nagy Gergely, Máltsik Zsombor, Kis Mátyás.

 

Serdülő csapatunk tagjai: Vaskó Krisztián, Simon Bence, Mányik Dávid, Takács Zsolt, Kovács Olivér, Nagy Roland, Kozma Bálint, Bucioaca André, Nagy Márton, Fige László, Ecseki József, Mészáros Róbert, Kekenj Norbert, Vaszilcun Oleg.

Megjelent: 418 alkalommal