Kecskeméten, Csolnokon és Nyíregyházán jeleskedtünk

2018.05.22. - A Macedóniában zajló kadet Európa-bajnokság mellett hazai porondon is jeleskedtek birkózóink. A felnőttek Kecskeméten, a juniorok Csolnokon, míg a diákok Nyíregyházán léptek szőnyegre. A hétvége mérlege: 10 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzérem!

Három rangos hazai eseményen képviseltettük magunkat május 19-én és 20-án. Kecskeméten a felnőtt szabadfogású férfi és női országos bajnokságot két szőnyegen bonyolították le, így a kiírt közel kétszáz mérkőzésnek köszönhetően kora este értek véget a küzdelmek. A mieink közül a 65 kilogrammosok között Eb-ötödik helyezést szerző Sleisz Gabriella idén is magyar bajnoki címet szerzett, miután ellenfeleit fölényesen múlta felül. Gabin kívül további három versenyzőnk állhatott dobogóra, Juhász Bence, Mester Milán és Tóth Bendegúz is harmadikkként zárt.

 

Felnőtt szabadfogású férfi és női eredményeink:

65 kg: 1. Sleisz Gabriella

57 kg: 3. Juhász Bence

57 kg: 4. Balázs Barna

79 kg: 3. Mester Milán

86 kg: 5. Mohácsi Martin

92 kg: 3. Tóth Bendegúz

125 kg: 5. Mertse Ádám

 

Második alkalommal tartottak 2018-ban junior kötöttfogású minősítési versenyt. A Dorogi Nehézatlétikai Club Csolnokon adott otthont a negyvenöt főt felvonultató eseménynek. Szakosztályunk három résztvevő birkózója közül Losonczi Dávid és Szőke Alex is fantasztikus aranyérmet szerzett.

 

Dávid a 82 kilóban vereséget szenvedett a csoportmérkőzések során, a sorsolásnak köszönhetően azonban a döntőben is megküzdött BVSC-s riválisával. A finálé hatalmas csatát hozott, tehetségünk 2-2-re, utolsó akcióval megnyerte az aranyéremért folytatott mérkőzést. Dávid tehát továbbra is harcban van a junior válogatott címeres mezért.

 

Ugyancsak szépen teljesített és Honvédos riválisát is megverte kadet világ- és Európa-bajnokunk, Szőke Alex. Kiválóságunk négy magabiztos győzelmet követően állhatott fel ismét a 87 kilogrammos dobogó legmagasabb fokára. Alex ezzel bebiztosította helyét a nyári korosztályos világversenyeken.

Junior eredményeink:

82 kg: 1. Losonczi Dávid

82 kg: 6. Molnár Tamás

87 kg: 1. Szőke Alex

 

Természetesen ezen a hétvégén sem maradhattak verseny nélkül diák, serdülő és ifi birkózóink. Nyíregyházán második alkalommal rendezték meg a Mr. Tus Kupát, ahol számos magyar egyesület mellett külföldi csapatok is képviseltették magukat.

 

Szakosztályunk 25 versenyzővel állt rajthoz a rangos eseményen. Csapatunk gyermek, diák és serdülő korcsoportban volt érdekelt. Összesen 20 érmemig jutottak fiataljaink, köztük heten aranyéremmel térhettek haza. Nem talált legyőzőre, így első helyezett lett súlycsoportjában Kurdi Milán, Sánta Levente, Balogh Bence, Soltész Patrik, Zhytovoz Petro, Kornfeld Patrik és Felkai Bendegúz is. Rajtuk kívül heten ezüstöt, hatan pedig bronzot vehettek át az ünnepélyes eredményhirdetés során.

 

Az egyéni eredményeket összesítve szakosztályunk a csapatpontverseny második helyén végzett.

 

Utánpótlás eredményeink:

20 kg: 1. Kurdi Dániel

23 kg: 2. Bagoly Boldizsár

23 kg: 3. Vinklárik Dominik

26 kg: 2. Zhytovoz Mária

29 kg: 1. Sánta Levente

29 kg: 2. Horváth Botond

32 kg: 2. Felkai Balázs

38 kg: 2. Antaly Sándor

46 kg: 1. Balogh Bence

46 kg: 1. Soltész Patrik

 

29 kg: 3. Kerecsanin Mátyás

29 kg: 5. Borsos Dániel

32 kg: 1. Zhytovoz Petro

35 kg: 3. Kiss Levente

38 kg: 3. Kmeth Zalán

42 kg: 5. Szabó Borisz

42 kg: 5. Kovács Martin

42 kg: 3. Kádár Zsombor

46 kg: 2. Vincze Beneek

50 kg: 1. Kornfeld Patrik

42 kg: 1. Felkai Bendegúz

57 kg: 3. Vaszilcun Oleg

65 kg: 2. Deák Zoltán

80 kg: 2. Kádár Ballázs

Kiesett: Horváth Koppány (38 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL

Megjelent: 472 alkalommal