A 2018-as extraliga második helyéről várjuk az őszi visszavágót

2018.05.13. - Hazai közönség előtt birkózott extraliga csapatunk május 13-án, az odavágó körmérkőzések során. Együttesünk négy győztes és egy vesztes csapattalálkozót követően a második helyről várhatja a novemberi visszavágót.

A 2018. évi extraliga csapatbajnokság kiírásában a magyar birkózás hat legerősebb csapata, köztük szakosztályunk is érdekelt volt. Az odavágóknak a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok három szőnyege adott otthont. Csapatunk címvédőként vett részt a csapattalálkozónkon, így természetesen a cél a bajnoki cím megvédése volt.

 

Ez az első fordulók során még korántsem dőlhetett el, hiszen mind a hat csapat megküzdött egymással. A mieink sorsolás szerint a Csepellel kezdtek, majd jött a Cegléd, a Ferencváros, az Újpest és végül a Pénzügyőr legénysége ellen zártak.

 

Az első négy fordulóban talán a ceglédiek tudták megszorítani birkózóinkat, az a csapattalálkozó 5-3-ra végzödött, azonban sem a Csepel, sem a Ferencváros, sem az Újpest nem jelentett különösebb problémát büszkeségeinknek.

 

Az utolsó fordulóban aztán jött az egyik legnagyobb rivális, a Pénzügyőr Sportegyesület. Csapatunk sokáig fej-fej mellett haladt a csepeli gárdával, végül a Hajdu Imre irányította csapat meglépett és 5-3-ra győzött.

 

A 2018. évi extraliga odavágóján elért eredményeink:

I.forduló:

ESMTK - Csepeli BC 8-0

II.forduló:

ESMTK - Ceglédi VSE 5-3

 

III. forduló:

ESMTK - Ferencvárosi TC 7-1

 

IV. forduló:

ESMTK - Újpesti TE 7-1

 

V. forduló:

Pénzügyőr SE - ESMTK 5-3

A 2018. évi extraliga állása az odavágó mérkőzéseket követően:

1. Pénzügyőr SE 15 pont

2. ESMTK 12 pont

3. Ceglédi VSE 9 pont

4. Ferencvárosi TC 6 pont

5. Újpesti TE 3 pont

6. Csepeli BC 0 pont

 

A visszavágókra novemberben, Monoron kerül sor.

Megjelent: 188 alkalommal