Diák és serdülő szabadfogású bajnokságokon jeleskedtünk

2018.04.30. - Szakosztályunk április utolsó hétvégéjén sem maradt kiemelkedő eredmények nélkül. A diák II-esek Szentesen, a serdülők pedig Győrben igyekeztek legjobb formájukat nyújtani. A hétvége mérlege: 4 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérem!

Mint ismeretes, Magyarország 2018-ban nem csak a felnőtt világbajnokságnak ad otthont, hanem Győr révén a serdülő korosztály Európa-bajnoskágán. A júniusi viadal jegyében csaptak tehát össze a Győri Olimpiai Sportközpont torncsarnokában a szabadfogású országos bajnokság résztvevői.

 

Szakosztályunk ismét komoly erőket vonultatott fel a bajnokság során, tizenegy versenyzővel állt rajthoz. A mieink közül a legeredményesebb Takács Zsolt volt a 44 kilogrammosoknál, miután háromszor technikai tussal és egyszer pedig pontozással győzött és lett országos bajnok. Takács ezzel gyakorlatilag bebiztosította helyét az Eb-csapatban, hiszen még februárban, a kaposvári minősítési versenyen is őt szólították a dobogó legfelső fokára.

 

Takin kívül további két bronzérmet és két ötödik helyezést nyertek fiataljaink, ami összességében a csapatpontverseny harmadik helyére volt ezúttal elég a Diósgyőr és a Ferencváros mögött.

 

Serdülő eredményeink:

44 kg: 1. Takács Zsolt

44 kg: 5. Ábele Péter

48 kg: 3. Kovács Olivér

68 kg: 5. Ecseki József

75 kg: 3. Kekenj Norbert

Kiesett: Mányik Dávid (44 kg), Nagy Roland (52 kg), Fige László (62 kg), Nagy Márton (62 kg), Rékasi Sándor (62 kg), Vaszilcun Oleg (62 kg).

 

Ugyancsak ezen a napon az ország másik felén, Szentesen a diák II-esek feljutásos rendszerben csaptak össze az országos bajnoki címekért. A szabadogású bajnokságra összesen 220-an szereztek részvételi jogot a különböző területi bajnokságokról, végül azonban 176-an álltak rajthoz. Csapatunk ezúttal tizenhárom főből állt, közülük többen aranyesélyesként utaztak a Csongárd megyei városba.

 

Végül Olasz Bende négy nagyon sima győzelemmel, Kertész Dominik három tussal, míg Kiss Mátyás szintén három győztes csatával lett országos bajnok. Ugyancsak közel állt az aranyéremhez, hiszen döntőt birkózhatott Kovács Barnabás is, a 38 kilogrammosok fináléjában azonban alul maradt, végül ezüstérmes lett Szentesen.

 

A három arany- és egy ezüstérem mellett birkózópalántáink további kettő bronzérmet és három ötödik helyezést értek el szombaton, így a csapatpontversenyben is toronymagasan az élen végeztek, megelőzve a második Kiskunfélegyházát és a harmadik Zalaegerszeget.

 

Diák II-es eredményeink:

29 kg: 3. Jász Bálint

29 kg: 5. Kerecsanin Mátyás

32 kg: 3. Farkas Zsombor

32 kg: 5. Farkas Márk

35 kg: 1. Olasz Bende

38 kg: 2. Kovács Barnabás

50 kg: 1. Kertész Dominik

50 kg: 5. Kornfeld Patrik

69 kg: 1. Kiss Mátyás

Kiesett: Kiss Levente (35 kg), Szabó Borisz (42 kg), Kádár Bálint (42 kg), Vincze Benedek (46 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL

Megjelent: 398 alkalommal