Megtartottuk a II. ESMTK Ovis Fesztivált

A Szakosztályunk által 2017 decemberében indított „ESMTK Ovis Fesztivál” elnevezésű rendezvénysorozat 2018. január 31-én és február 1-jén folytatódott. Ezen a két napon azokat az óvodákat hívta meg Szakosztályunk, amelyek az első körben nem vettek részt.

2018. január 31-én a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda, a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája és a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda vett részt, míg 2018. február 01-jén a Pesterzsébeti Német Nemzetiségű Óvoda, a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Zöld Tagóvodája és a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Békaporonty Tagóvodája látogatott el a Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermébe, ahol a szokásoknak megfelelően egy játékos sorversenyben mérhették össze tudásukat a résztvevő gyerekek.

A gyakorlatok között a már jól ismert feladatok szerepeltek, vagyis a gyorsfutás, nyusziugrás, békaugrás, pókjárás, rákjárás, kutyafutás, macijárás, térdenfutás és laposkúszás, a verseny végén pedig grundbirkózásban mérhették össze tudásukat az óvodások.

Mindkét napon tiszteletét tette az eseményen Szabados Ákos, Pesterzsébet Polgármestere és Somodi Klára, Önkormányzati Képviselő Asszony, a Sportbizottság Elnöke, valamint Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola intézményvezetője és Együdné Szegedi Andrea és Rajné Zsebedits Lívia, a jövőre induló sportosztály leendő osztályfőnökei. 

Minkét napon kitűnő hangulat uralkodott a birkózóteremben, a kilátogató szülők és pedagógusok kiélezett küzdelmeknek lehettek szemtanúi a verseny során. Szakosztályunk természetesen megadta a rangot az „Ovis Fesztiválnak”, hiszen a rendezvény megnyitóján a gyerekek az ESMTK Birkózó Szakosztály zászlaját követve, zenére vonultak be a terembe, valamint közösen énekelték el a szülőkkel a Magyar Himnuszt. Szakosztályunk Elnöke, Losonczi Ottó, valamint Szabados Ákos Polgármester Úr köszöntői után a 2.s birkózó sportosztályunk tagjai tartottak látványos birkózó bemutatót, ezek után pedig következtek a sorversenyek, valamint a grundbirkózás.

Január 31-én a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda végig magabiztosan vezetve, nagy fölénnyel nyerte meg a versenyt, ám a többi helyezésért az egész verseny során kiélezett küzdelem zajlott. Végül a második helyet a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, míg a harmadik helyet holtversenyben a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda és a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája szerezte meg. 

Február 1-jén három óvoda nagycsoportos gyerekei mérték össze tudásukat. Ezen a napon a csapatok végig fej-fej mellett haladtak, végül az első helyet az utolsó pillanatban a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Zöld Tagóvodája szerezte meg, megelőzve a Pesterzsébeti Német Nemzetiségű Óvodát. A harmadik helyezettnek járó díjat a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda Békaporonty Tagóvodája vehette át.

Természetesen minkét napon elismerésben és ajándékban részesítettük a részt vevő gyerekeket, pedagógusokat és óvodákat.

Megjelent: 417 alkalommal