ESMTK Ovis Fesztivál

2017. december 13-án és 14-én, a Kruj Iván Sportcsarnok birkózótermében lezajlott az ESMTK Ovis Fesztivál újabb két selejtezője.

Mindkét napon fantasztikus hangulat uralkodott a birkózóteremben, a kilátogató szülők kiélezett küzdelmeket láthattak, szinte ugyanolyan versenyhangulat alakult ki, mint egy birkózóversenyen.

Az első selejtezőhöz hasonlóan az óvodák csapatai egy játékos sorversenyben és grundbirkózásban mérhették össze tudásukat. A feladatok között szerepelt gyorsfutás, nyusziugrás, békaugrás, pókjárás, rákjárás, kutyafutás, macijárás, térdenfutás, laposkúszás és természetesen a végére maradt a grundbirkózás.

2017. december 13-án, szerdán a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda (Lila Ovi), a Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda János utcai telephelye (János Ovi) és a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Hunyadi János utcai telephelye (Hunyadi Ovi) vettek részt a selejtezőn. A csapatok vezetői ezúttal is többszörös Magyar,- Diákolimpiai és Budapest Bajnok birkózóink voltak, Horváth Gyula, Birtalan Bendegúz és Tösmagi Attila személyében. Természetesen nem maradt el a 2.s birkózó sportosztály bemutatója sem, valamint Kovács Olivér és Takács Zsolt látványos ugrásokat és dobásokat mutattak be a résztvevőknek.

A selejtezőnapon, a sorversenyt követően a Lila Ovi állt az élen megelőzve a János Ovi és a Hunyadi ovi csapatát. A grundbirkózás során a Lila Ovi magabiztosan tartotta előnyét, így a nap végén az ő óvodájuk vehette át az első helyezettnek járó díjat, de természetesen minden részt vevő gyerek éremben és ajándékban részesült.

Másnap, 2017. december 14-én, csütörtökön a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodája (Vörösmarty Ovi) és a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda Bóbita Tagóvodája (Kalmár Ilona sétány Ovi) próbálta kiharcolni a jogot a „Szuperdöntőbe” kerülésért.

Ezen a napon csak ez a két óvoda mérhette össze tudását a „Szuperdöntőbe” kerülésért, de végig nagyon izgalmasan alakult a verseny, annak ellenére is, hogy a Kalmár Ilona sétányt csak 6 gyerek képviselte, így az ő óvodájukból négy gyereknek minden gyakorlatot kétszer kellett végrehajtania. Bár grundbirkózásban a Kalmár Ilona sétány jobban szerepelt ellenfelénél, összesítésben a Vörösmarty Ovi 2 ponttal jobbnak bizonyult, így ők harcolták ki a jogot, hogy részt vehessenek a januári „Szuperdöntőn”.

Az ESMTK Ovis Fesztivál színvonalát emelte, hogy a rendezvényen tiszteletét tette Szabados Ákos Pesterzsébet Polgármestere, Somodi Klára Önkormányzati Képviselő, a Sportbizottság Elnöke, Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola Intézményvezetője valamint Együdné Szegedi Andrea és Rajné Zsebedits Lívia sportosztályos tanítónők is.

A harmadik selejtező forduló után tehát kialakult a „Szuperdöntő” mezőnye.

A „Szuperdöntőn” részt vevő csapatok (2017. január 11.):

Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda (Mártírok Ovi)
Pesterzsébeti Nyitnikék Óvoda (Lila Ovi)
Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszer Tagóvoda (Vörösmarty Ovi)

Megjelent: 386 alkalommal