ESMTK Ovis Fesztivál

2017. december 7-én, csütörtökön került sor az ESMTK Birkózó Szakosztály által szervezett „Ovis Fesztivál” selejtezőjének első fordulójára. Az „Ovis Fesztivál” célja, hogy a meghívott óvodák gyerekeinek, és a gyerekek szüleinek bemutassuk Szakosztályunkat, és egy játékos sorverseny, valamint grundbirkózó mérkőzések során összemérjék tudásukat. Reményeink szerint a résztvevő gyerekek közül kerülnek majd ki a 2018/2019-es tanévben induló Birkózó Sportosztály tanulói. 

Az „Ovis Fesztiválon” a három selejtező csoport győztesei egy szuperdöntőn vehetnek részt, ahol a legügyesebb csapatok újra összemérhetik tudásukat és eldönthetik, ki érdemelje ki a „bajnoki címet”. A résztvevő óvodásokat és szüleiket a rendezvény megnyitóján Szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó köszöntötte, majd átadta a szót Pesterzsébet Polgármesterének, Szabados Ákosnak, aki megköszönte, hogy ilyen sokan megjelentek a „birkózás városának szentélyében”. A fesztiválon tiszteletét tette Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola intézményvezetője, valamint Együdné Szegedi Andrea és Rajné Zsebedits Lívia pedagógusok, akik a jövőre induló sportosztály osztályfőnökei lesznek.

A megnyitót követően a 2.s sportosztály tagjai, 2 óvodáskorú sportolónkkal kiegészülve birkózó bemutatót tartottak, majd Losonczi Dávid és Birtalan Bendegúz mutatott be látványos dobásokat.

A selejtező első fordulójában a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda (Mártírok Ovi), a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda, Gyermekkert Tagóvodája (Köztársaság téri Ovi) és a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, Mákvirág Tagóvodája (Rákóczi Ovi) vett részt. Szakosztályunk edzői az ősz folyamán felkészítették a gyerekeket, akik először egy sorversenyben mérhették össze tudásukat. A gyakorlatok között gyorsfutás, nyusziugrás, békaugrás, pókjárás, rákjárás, kutyafutás, macijárás, térdenfutás és laposkúszás szerepelt, melyek végén a Mártírok óvoda állt az első helyen. A sorverseny után következtek az óvodák grundbirkózó mérkőzései, melyek során minden csapatnak sikerült egy győzelmet szereznie. Ezek alapján, az első helyen a Mártírok Ovi végzett, megelőzve a Köztársaság Ovi és a Rákóczi Ovi csapatát. A verseny végén minden gyerek éremmel és édességekkel térhetett haza, az óvodákat pedig különdíjban és ajándékokban részesítettük.

A Mártírok Ovi így tehát biztosította helyét a 2018. január 11-én megrendezendő Szuperdöntőbe, 2017. december 13-án, és december 14-én pedig eldől, kik lesznek az ellenfeleik.

Mártírok Ovi csapattagok: Huszár Gertrúd, Molnár Tamara, Kánai Balázs, Szántó Rómeó, Rácz Szöllősi Ádám, Schlisser Dominik, Horváth Lóci, Mustos Rebeka, Zatrak P. Florin, Molnár Hunor.

Köztársaság Ovi csapattagok: Juskó István, Hasbót Gergő, Bakk Krisztián, Kovács Marcell, Bakk Dániel, Németh Frank, Hatmánszki Roland, Steffer Károly, Kiss Bulcsú, Varga Márk.

Rákóczi Ovi csapattagok: Hollósi Tibor, Horváth Lorenzó, Pecek Ramszesz, Orgován László, Horváth Ármándó, Oláh Richárd, Mátyás Tibor, Fenyvesi Benett, Dorján Krisztián.

Megjelent: 460 alkalommal