Serdülő bajnokságon és három nemzetközi viadalon voltunk

2016.11.21. - Tiszakécske, Kassa (Szlovákia), Vantaa (Finnország) és Bukarest (Románia) nem éppen szomszédos települések, szakosztályunk birkózói azonban egy hétvége alatt mindegyik városban szőnyegre léptek, ami ismét bizonyítja, hogy komoly munka folyik a csapatban. Természetesen ezt a versenyzők is alátámasztották a mutatott teljesítményükkel, hiszen a hétvége mérlege: 6 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérem, valamint 1 ötödik helyezés.

 

 

A hétvége egyetlen magyar naptáras versenyén, a tiszakécskei serdülő szabadfogású országos bajnokságon kilenc kvalifikált versenyzőnkkel vettünk részt, akik közül mindenki nagyon kitett magáért, így nyolcan is dobogóra állhattak a viadal során. Németh Milán és Szilágyi Erik akárcsak a tatabányai diákolimpián, így ezúttal is hozták formájukat, mindenkit maguk mögé utasítottak a mérkőzéseiken, majd az eredményhirdetés során mindketten megérdemelten állhattak fel a dobogó tetejére.

 

Szintén döntőt birkózhatott, ott azonban a nála fizikailag jóval erősebb vetélytársától vereséget szenvedő Kreisz Ádám, aki a 63 kilogrammosok között szép birkózással jutott a fináléba, végül ezüstérmes lett súlycsoportjában. A dobogó legkisebb fokán bronzérmet vehetett át Tösmagi Attila, Nagy Róbert, Birtalan Bendegúz, Fodor Kende és Mohl Richárd is, így a csapatpontversenyben egy ponttal megelőzve a rivális CsepelI BC-t is az élen végeztek fiataljaink.

 

Aranyérmeseink: Németh Milán (50 kg), Szilágyi Erik (100 kg)

Ezüstérmesünk: Kreisz Ádám (63 kg)

Bronzérmeseink: Tösmagi Attila (50 kg), Nagy Róbert (54 kg), Birtalan Bendegúz (76 kg), Fodor Kende (85 kg), Mohl Rihcárd (100 kg)

Kiesett versenyzőnk: Varga Raul (58 kg)

 

A hazai bajnokság mellett az idősebb birkózóink a határon túl öregbítették szakosztályunk és hazánk hírnevét. A kadet és junior szabadfogású válogatottal a szlovákiai Kassára látogató csapat tagja volt Horváth Zsolt és Tóth Bendegúz is. Az Olimpiai Reménységek Versenye során egyikük sem talált legyőzőre, így Zsolt a kadet 76 kilóban, míg Bendegúz a junior 96 kilóban vehette át az első helyezettnek járó díjat.

 

 

Szintén ezen a hétvégén Finnországba látogatott a felnőtt kötöttfogású válogatott, akik a budapest klubvilágkupára a Vantaa-kupán kezdték meg a felkészülést. A küldötség tagja volt három pesterzsébeti birkózó is. A 66 kilogrammosok között ifjabb Losonczi Ottó aranyérmet szerzett, miután a tizenkét fős mezőny (amerikai, francia, dán, ukrán, finn, észt, orosz nemzetiségű versenyzők) döntőjében a kadet vb-ötödik orosz Magomed Jarbilovot is megverte. Másik két birkózónk a 80 kilogrammosok között szerepelt, Kéri Zoltán rajthoz is állt, sőt, három győztes mérkőzés (finn, Szabó László, majd még egy finn legyőzésével) után a dobogó tetejére állhatott, Nagy Péter azonban a bemelegítés során vállsérülést szenvedett, így sajnos nem tudott szőnyegre lépni Finnországban.

 

 

Felnőtt női válogatott birkózónk, Sleisz Gabriella is nemzetközi viadalon szerepelt az elmúlt hétvége során. Románia fővárosában, Bukaresten rendezték meg a 2016. évi Európa-kupát, ahol Gabi a 60 kilogrammos súlycsoportban versenyzett. A csoportmérkőzések során Ukrajna és Oroszország is legyőzte a mieinket, Sleisz mindkétszer kikapott. A helyosztókon, az 5-6. helyért való küdzelemben azonban Gabi és a csapat is didalmaskodni tudott Bulgária ellen, ezzel az ötödik helyen zárták a csapatversenyt.

 

 

 

 
Megjelent: 177 alkalommal