Vezetünk a döntőben: 33-2-re vertük meg a Csepelt!

2016.11.17. - Hazai pályán esélyt sem adtunk a Csepeli BC-nek a felnőtt NB I-es csapatbajnokság döntőjének odavágóján. A Kruj Iván Sportcsarnokban birkózóink nyolcból nyolc mérkőzést nyertek meg, így 33-2-s vezetéssel várhatják a jövő heti visszavágót. Kis túlzással szakosztályunk már most megnyerte az idei első osztályú csapatbajnokságot, ekkora előnnyel talán még soha senki nem várhatta a döntő visszavágóit.

 

 

A tizenháromszoros csapatbajnok Ferencvárost kiütve szakosztályunk már a döntőre készülhetett a 2016. évi felnőtt NB I-es csapatbajnokságban. Az ellenfél akárcsak az elmúlt évben, idén is a Csepeli BC, igaz, a XXI. kerületiek ezúttal kissé gyáva módon nem legjobb összeállításukban küldték szőnyegre versenyzőiket, hiszen válogatott birkózóikat zömében a második osztályban birkóztatták. Szakosztályunkat természetesen ez nem különösebben foglalkoztatta, a cél továbbra is az aranyérem megszerzése volt, amihez tehetséges versenyzőink óriási előrelépést tettek november 16-án, szerdán, a finálé odavágóján.

 

A csapatbajnoki döntő és bronzmérkőzés első felvonásaira a Kruj Iván Sportcsarnokban ezúttal a megszokottnál kicsit szolídabb rendezésben került sor. A megjelent díszvendégek, szurkolók és érkdelődők azonban korántsem maradtak távol a csapattalálkozóktól. A program szerint a Vasas SC és a Ferencvárosi TC bronzcsatájával kezdődtek a küzdelmek, majd következett az est fénypontja, az ESMTK és a Csepel összecsapása.

 

A finálé ezúttal is mérkőzés nélkül indult, hiszen 59 kilóban Juhász Bence ellen senkit sem tudott szőnyegre küldeni a csepeli alakulat (5-0 ide). Egy kategóriával feljebb, a 66 kilóban Asarin Roman könnyedén, látványos birkózással múlta felül a kadet válogatott Nagy Zoltánt (9-0), majd ifjabb Losonczi Ottó agresszív küzdelem során verte meg technikai tussal a korábbi felnőtt válogatott Kardos Róbertet (13-0).

 

A harmadik mérkőzésen olyat láthattak a kilátogató nézők, ami Magyarországon nem mindennapi. Szakosztályunk orosz vendégjátékosa, az Európa-játékok bronzérmes Iljasz Bekbulatov káprázatos teljesítményt mutatott be a felnőtt válogatott Lukács Norberttel szemben, a csepeli sportolónak egy menetet sem adott Iljasz, 11-0-ig meg sem állt (17-0). A következő két összecsapáson a Nagy-testvérek brillíroztak, Peti a kötöttfogású 80 kilóban, Misi a szabadfogású 85 kilóban győzött technikai tussal, igaz, utóbbi összecsapáson a Csepel is fogott egy pontot (25-1).

 

Az utolsó két súlycsoportból már csak egyben volt mérkőzés, Kéri Zoltán pontozással verte meg (28-2) az U23-as szabadfogású válogatottat, Gyurits Gergelyt, míg a nehézsúlyban Majoros Ármin Mózes ellen már nem állt ki ellenfele, ezzel csapatunk 33-2-re diadalmaskodott.

 

 

A visszavágóra november 23-án, szintén a Kruj Iván Sportcsarnokban csodálatos körülmények között kerül sor, ahol szakosztályunk előreláthatóan megtartja, sőt, várhatóan növeli majd előnyét a Csepellel szemben!

 

Érdemes lesz kilátogatni!

HAJRÁ ESMTK!

 

Megjelent: 735 alkalommal