Hivatalosan is Dorogon zártuk le az idei versenyszezon első felét

2016.06.20. - Hazai viszonylatban az utolsó MBSZ versenynaptáras viadalt bonyolították le az elmúlt hétvégén Dorogon. Szakosztályunk kadet kötöttfogásban, valamint a gyermek és diák meghívásos versenyen is képviseltette magát, ahol összesen tizenhét érmet gyűjtöttek be tehetséges fiataljaink.

 

 

Megkezdődött a nyári szünet, valamint több súlycsoportban már eldőlt a válogatott címeres mez sorsa, így a kadet korosztályban meglehetősen vérszegény létszám gyűlt össze, a kötöttfogású fiúkat és lányokat tekintve alig hatvanan álltak rajthoz. Szakosztályunk négy birkózóval volt jelen a városi sportcsarnokban megrendezett megmérettetésen, akik közül mind a négyen dobogóra állhattak. Bak Gergely a 63 kilóban a tőle elvárt eredményt produkálta, dorogi riválisát a fináléban legyőzve szerzett aranyérmet, míg ugyancsak első helyezett lett a 100 kilogrammos Orosz Tibor is, bár az ő súlycsoportjába mindössze csak hárman voltak, egyikük pedig épp csapattársa, Szilágyi Erik volt, aki végül ezüstérmes lett. A korosztály negyedik érmét a 85 kilóban Molnár Tamás szerezte, ezúttal csak a kadet vb-bronzérmes Kismóni Botond tudta őt legyőzni a döntőben. Szakosztályunk a csapatpontverseny harmadik helyén zárta a rangsorversenyt.

 

Kadet eredményeink:

Aranyérmeseink: Bak Gergely (63 kg), Orosz Tibor (100 kg).

Ezüstérmeseink: Molnár Tamás (85 kg), Szilágyi Erik (100 kg).

 

Az ifik mellett a legkisebbek is lehetőséget kaptak a versenyzésre. Természetesen szakosztályunk is élt a lehetőséggel, tizenöt fiatal birkózó palántát küldött szőnyegre. Közülük szinte mindenki remekül teljesített, ami az érmek számában is visszaigazolódott. Kilenc arany-, valamint két-két ezüst- és bronzérem mellett egy ötödik helyezés is jutott versenyzőinknek, akik büszkén utazhattak haza a nyári szünet első viadaláról.

 

Gyermek és diák eredményeink:

Aranyérmeseink: Erdős Zalán (23 kg), Farkas Zsombor (26 kg), Olasz Bende (29 kg), Kovács Barnabás (32 kg), Kertész Dominik (35 kg), Kis Mátyás (+ 46 kg), László Nikolett (31 kg), Matyi Vivien (40 kg), Szenttamási Róza (43 kg).

Ezüstérmeseink: Jász Bálint (26 kg), Vincze Benedek (32 kg).

Bronzérmeseink: Zátroch Márk (23 kg), Kiss Levente (32 kg).

Ötödik helyezettünk: Szabó Borisz (32 kg).

Kiesett versenyzőnk: Szalai Balázs (32 kg).

 

Megjelent: 302 alkalommal